Hvorfor er Generation Z så vigtige at forstå? Jo, fordi de er en kæmpe forbrugergruppe som disse år bliver den største og de differentierer sig i stor grad fra deres forrige - Generation Y - som var Mega-shoppere. De skal håndteres anderledes, hvis de skal ligge pengene i de fysiske butikker:

  • Børn født lige før og efter år 200
     
  • Årtiet hvor børnene fik en selvstændig stemme i familiedemokratiet
     
  • Selvbevidste
     
  • Vant til at performe
     
  • Brander og iscenesætter sig - sociale medier
     
  • Ægte digital natives
     
  • Lever i sociale fællesskaber
     
  • Shoppingcenter = fritidsklubben
     
  • Tilfældige situationsbestemte forbrug
     
  • "On the go" mad og drikke
     
  • Indkøb hvor som helst og når som helst

Generation Z vil være mere frygtløs og kynisk i forhold til butikker og produkter, og vil interessere sig mere for at være sammen, skabe produkter og udvikling i fællesskab frem for at være Mega-shoppere.