I en tid hvor vi hele tiden går med mobilen i lommen og omgiver os af teknologi, få vi en naturlig trang til at dyrke det nære. Vi får brug for berøring, fællesskaber og stærkere relationer. 

Hygge er et et vigtigt element i vores fremtidige samfund og derfor skal dette tænkes med ind når vi indretter butikker, resturanter, cafeerer eller hvilken branche man arbejder i. Dette kan forekomme i loungemiljøer hvor kunderne kan sidde og sludre over en let middag eller i butikker hvor der indrettes, så der skabes grobund for at kunderne har mulighed for at hygge sig. 

Hygge er en sjov størrelse og er ikke noget man som detailhandler kan tvinge kunderne til at gøre. Når vi hygger os ser vi det som et frirum, hvor vi kan trække stikket ud og læne os tilbage. Der er mange ting som skal gå op i en højere enhed for at vi oplever den velkendte hyggestemning. Vi skal have givet os selv tid, et frirum, hvor vi tillader os selv ikke at stresse over dagens andre gøremål. Det er vigtigt at vi er i et godt fællesskab hvor de øvrige deltagere også har sat tid af til mødet. Derudover er det vigtigt at være nærværende (her er vores mobil en grum fjende til at spolere dette), at være afslappet og ikke mindst skal den gode stemning være til stede. En hyggelig dag kan derfor planlægges nok så meget, men hyggen opstår aldrig hvis disse fem elemnter ikke er til stede og sammensmeltes. Derfor er det vigtigt at tage højde for dette når vi indretter butikker, så vi kan skabe et frirum med oplevelser og god stemning, som skaber grobund for at kunderne kan hygge sig. 

Fællesskaber, nærhed og natur får stor betydning for indretningen.Det er vigtigt at teknologien ikke længere tager magten, hvilket også hænger sammen med at vi nu søger tilbage til det ”naturlige”. Vi søger dog ikke mere tilbage til det naturlige end at vi ønsker overraskende effekter og indretninger hvor teknologi indgår, så længe det er pakket flot ind og skjult. Ved at teknologien bliver gemt væk vil der opstå ”magi” f.eks. i form af overraskende lyseffekter. Teknologi og natur finder en fælles vej og vi vil se at naturen ind i mellem helt erstatter teknologien.

Vi får større fokus på eksistensgrundlag og den omkringliggende verden og ønsker at find autentiske tråde. Selvom vi søger ind til det nære, så har vi ikke kun blikket rettet mod skandinavien. Vi får en fornyet apetit på globale input og vi søger ud for at finde det autentiske (grundet teknologien den i dag lille verden)Vi bringer nye oplevelser og etniske aftryk med hjem til det minimalistiske skandinavien. Dermed får det minimalistisk design en strejf af etniske detaljer. 

Oplevelser får en større rolle i fremtidens detailhandel og samtidig med at de nære værdier og følelser bliver vigtige bliver oplevelserne elementære. Nogle af mulighederne for at skabe unikke oplevelser er sansestimulering, overraskelser og multifunktionalitet, men også jordnære oplevelser som dufte, smag, taktilitet eller visualitet, som skaber minder og relationer. 

Der kommer større fokus på farver, da farver bliver vigtige og ikke længere noget som vi bare ser. Farverne bliver udnyttet, oplevet og følt. Ved at vi går tilbage til det naturlige bliver farverne også inspireret heraf. 

Vi vil se lyse og klare farver med stærke farver som små detaljer.